"Pruži mi ruku"

Humanitarni koncert za mladića od kojeg su gotovo svi digli ruke

Zaklada solidarnosti Grada Varaždina i VaLMod centar pozivaju vas na humanitarni koncert "Pruži mi ruku" koji će se održati 7. prosinca u petak s početkom u 19:30 u koncertnoj dvorani HNK Varaždin.
Objavljeno: 28.11.2018. 13:13

Zadnja izmjena: 28.11.2018. 13:35

Zaklada solidarnosti Grada Varaždina i VaLMod centar pozivaju vas na humanitarni koncert "Pruži mi ruku" koji će se održati 7. prosinca u petak s početkom u 19:30 u koncertnoj dvorani HNK Varaždin.

Svrha koncerta je osigurati sredstva za nastavak liječenja 19-godišnjeg mladića Lea Marinovića. Međutim, obitelj Marinović se prije 3 i pol godine preselila iz Splita u Varaždin, a prije četiri godine njihov sin Leo je doživio tešku nesreću u srednjoj školi koju je pohađao gdje je pao s trećeg pada. Zadobio je teške psihofizičke ozljede, a liječnici su gotovo digli ruke od njega.

- Obitelj je saznala da se Leu ipak može pomoći i da ne mora biti kod kuće nepokretan. Pomoć je pronašao u Valmod centru logopedije Varaždin gdje su se javili doktorici Tatjani Novosel-Herceg. Kada je riječ o koncertu, cijelu akciju je pokrenuo doktor Novosel - rekla je upraviteljica Zaklade Darinka Hajduk Vučić, a nešto više o samom stanju Lea rekla je Tatjana Novosel-Herceg:

- Radim prema metodi doktorice Svetlane Mesgutove, neu senzor motoričku stimulaciju živčanog sustava. Kada sam čula i vidjela kakva oštećenja Leo ima smatrala sam da mu itekako možemo pomoći. Leo je bio nepokretan, a danas hoda i sve više osjeća te razumije kontekst situacije. No, moj otac predlaže nastavak rehabilitacije, ali puno intenzivnije nego li je to kod nas u Valmond centru. Želimo da otputuje u Nizozemsku ili Poljsku gdje se takvi kampovi održavaju, ili da te stručnjake dovedemo u Varaždin - zaključila je doktorica Novosel-Herceg.

Na samoj presici nazočan je bio i gradonačelnik Ivan Čehok koji je rekao kako mu je drago što Grad Varaždin može pomoći humanitarnim koncertom.

Na koncertu će nastupati: Ana Rucner, Vladko Kalember, Ženska klapa Lucerna, Klapa Varaždin, Rossela i Grupa Rock Feleri.

Komentari