zanimljiva izložba mađarskih susjeda

Za Dan Grada u Galerijskom centru otvara se izložba studenata Fakulteta Glazbenih i Vizualnih Umjetnosti iz Pečuha

Objavljeno: 04.12.2017. 15:02

Zadnja izmjena: 04.12.2017. 15:03

Ove srijede u 19 sati povodom Dana Grada u Galerijskom centru Varaždin otvara se izložba radova studenata Fakulteta Glazbe i Vizualnih Umjetnosti Sveučilišta u Pečuhu.

Izložba, na kojoj se slikarskim i kiparskim radovima predstavlja 21 autor, otvara se povodom proslave Dana Grada te u sklopu projekta „Advent u Varaždinu“, a realizirana je u suradnji s Umjetničkom akademijom u Osijeku te Varaždinskim baroknim večerima.

Fakultet Glazbe i Vizualnih Umjetnosti Sveučilišta u Pečuhu jedino je središte visokog i doktorskog obrazovanja u Mađarskoj koje integrira edukaciju iz glazbe, likovne i primijenjene umjetnosti.

Ovo okruženje umjetničkog i znanstvenog sveučilišta pruža jedinstvenu priliku interdisciplinarnog istraživanja i stvaranja, a pored tradicionalnih metoda koje se koriste u umjetničkom obrazovanju potiču se i medijske tehnike koje definiraju suvremeno vrijeme, kao i elementi istraživanja na području glazbenih i likovnih informacijskih tehnologija dok je težište na osobnosti, kompetenciji i rastućim vještinama studenata.

Komentari