5. Festival tikvi

Izložba i izbor najveće tikve čekaju vas u subotu 28. listopada na varaždinskom placu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 19.10.2017. 12:18

Zadnja izmjena: 20.10.2017. 09:36

Na varaždinskome placu će se u subotu 28. listopada održati 5. Festival tikvi. Tim provodom posjetitelje očekuje obilje proizvoda od tikve koje vrijedi isprobati, radionice i izbor najljepše i najveće tikve, uz atraktivan nastup KUD-a 'Anka Ošpuh' iz Ludbrega.

Savijače od maka i tikve, zlevanke, gibanice, pite, kruh i pogače od buče dio su ponude koje će na događaju nuditi udruge žena 'Kelemen' i Trnovečko srce' te obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Ivana Rožić, a atraktivna će biti i radionice izrade dekoracija od buče.

Povodom Festivala tikve Gradska tržnica organizirala je i natječaj za učenike 3. i 4. razreda, za izbor najljepše bundeve, u kojemu sudjeluju varaždinske II., IV., VI. i VII. osnovna škola. Najljepši primjerci bit će izloženi na Festivalu, a najbolji će sudionici biti nagrađeni zdravim slatkim paketima s varaždinskog placa.

Osim ovoga, nagrađeni će biti i svi vlasnici koje je priroda obdarila najvećim primjercima tikava. Nagrada za trećeplasiranu tikvu iznosi četiristo, drugoplasiranu šesto, dok će vlasnik najveće tikve biti nagrađen sa čak tisuću kuna. Svi zainteresirani natjecatelji više informacija mogu dobiti u Gradskoj tržnici.

 

 

Komentari