U PALAČI SERMAGE

IZLOŽBA KRUNE MARTINOVIĆA Ne propustite pogledati umjetnička djela jednog liječnika

Objavljeno: 01.12.2017. 14:51

Zadnja izmjena: 01.12.2017. 14:51

 U četvrtak, 7. prosinca u palači Sermage u 19 sati, otvara se izložba varaždinskog likovnog umjetnika Krune Martinovića koji će publici predstaviti svoja ulja na platnu, akvarele te crteže s prikazima pejzaža, veduta i portreta nastalih u razdoblju od 1966. do 2017. godine.

Kruno Martinović, inače je po profesionalnoj vokaciji liječnik i specijalist interne medicine, no na likovnoj sceni prisutan je već više od 50 godina, a nadarenost za likovno izražavanje pokazivao je i posvećivao mu se tijekom cijelog školovanja dok je pravu slikarsku afirmaciju započeo samostalnom izložbom 1978. godine upravo u Galeriji slika GMV-a gdje izlaže i ovog puta.

Najopsežniji dio njegova slikarskog opusa obuhvaća slike s prikazima krajolika s vegetabilnim i floralnim motivima, kao i arhitektonsko-urbanističke kompozicije za koje nadahnuće crpi iz barokne jezgre Varaždina. Također, u svojemu likovnom stvaralaštvu posvetio se i portretima ostvarenim skicuoznim potezima olovke i tuša te kao slike u tehnici ulja na platnu dok se manji dio Martinovićeva opusa odnosi na ženske aktove i karikature.

Slika zanosnim nagonom za oblikovanjem svijeta što ga okružuje, a zaljubljenik je u prirodu koju na svojim platnima ostvaruje impresionističkim rukopisom i paletom boja rastvarajući čvrstu formu u meke titraje okupane u optimističnoj svjetlosti kolorita.

Izložba Krune Martinovića postavljena je za razgled do 7. siječnja 2018. godina stoga ne propustite razgledati djela ovog specifičnog umjetnika.

 

Komentari