blago varaždinskih toplica

Jeste li znali za nekada poznati Josipov hotel u Toplicama? Zbog čega je važan - saznajte na predavanju

Objavljeno: 17.11.2017. 17:52

Zadnja izmjena: 17.11.2017. 18:00

Svima nam je znano da su Varaždinske Toplice u svojoj prošlosti, ali i sadašnjosti, poznate po liječilišno-zdravstvenom turizmu, no neke su nam činjenice vrlo malo poznate, a jedna takva je postojanje i značaj Josipovog hotela za razvoj ove vrste turizma od njegovih početaka pa do današnjih dana. Kako biste saznali nešto više o tome morat ćete 25. studenog u 17 sati svratiti u Toplice na predavanje prof. Spomenke Vlahović.

Predavanje će prikazati povijesni slijed događaja vezanih uz izgradnju poznatog Josipovog hotela - kupelji, dati podatke oko funkcioniranja objekta, ali i njegovog uništenja tijekom Drugog svjetskog rata, a biti će prezentirana i vrlo vrijedna orginalna muzejska dokumentacija iz Zavičajnog muzeja Varaždinske Toplice koja se odnosi na objekt.

Stoga, ukoliko želite saznati nešto više o značaju Josipovog hotela za razvoj lječilišno-zdrastvenog turizma u Varaždinskim Toplicama kao i o burnim događajima koji su pratili postojanje ovog zdanja te o novo otkrivenim povijesnim podacima vezanima uz najmoderniji lječilišno-hotelski objekt u Varaždinskim Toplicama s početka 20. stoljeća dođite na predavanje prof. Spomenke Vlahović, koja će dati odgovore na temu Josipovog hotela, jednog od najlijepših primjera terapijskog hotela poznatog arhitekte Aladara Vladimira Baranyaia. Ulaz na predavanje je slobodan.

Komentari