kak je negdar bilo

''Kak su živeli naši stari'': Dođite na izložbu rukotvorina u društveni dom u Remetinec

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 01.04.2019. 09:57

Zadnja izmjena: 01.04.2019. 10:00

Kak je negdar bilo, kak se živelo, kaj se koristilo u svakodnevnici...starinski stoljnjaci rukom vezeni,predmeti za kućanstvo...Uz pomoć predmeta i slika, sekcija rukotvorina KUD-a Remetinec pokušat će unijeti „dašak prošlosti iz prošlih vremena“.

„U sadašnje vrijeme, burno, stresno, užurbano želimo izdvojiti nešto iz onih vremena kada se živjelo polagano, bez napetosti i stalnog stresa za koje naše bake i djedovi nisu znali. Nadam se da će vam se svidjeti i da ćete uživati u ovoj maloj šetnji kroz prošlost. Mene je osobno uvijek privlačilo nešto staro, starinsko iz prošlih vremena. Uvijek sam voljela bakine priče o njihovom djetinjstvu. Tako je to i danas jer ima nešto u tim starim predmetima. Svaki taj komad ima iza sebe neku priču samo se treba malo potruditi i istražiti ju.“- rekla je predsjednica KUD-a Remetinec – Nadica Puškadija.

Ova mala izložba nastala je upravo zahvaljujući članovima, zaljubljenicima u stare običaje i život našeg sela Remetinca. Uz folklornu i tamburašku sekciju, već destu godinu djeluje sekcija rukotvorina. Sekcija rukotvorina želi i na ovoj izložbi pokazati svoje radove koje članice svojim vrijednim rukama izrađuju u tišini svojega doma. Pletu, heklaju, našivavaju stoljnjake, pregače, ukrasne ručnike i vrećice. Dio radova koriste se kao pokloni na gostovanjima gdje ponosno predstavljamo naše društvo i naš Remetinec. Prihodi od radova idu za nabavu konca, materijala i ostalog potrebnog za rad sekcije rukotvorina. Hvala svima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji ove izložbe, dali nam svoje prijedloge i sugestije da to iduće godine napravimo u još većem obujmu.

Komentari