190 godina od utemeljenja

Koncertom "Two Friends - Two piano" završio je ciklus obljetnice Glazbene škole

Koncertom "Two Friends - Two piano" završili koncerti profesora i bivših učenika u obljetničkoj godini Glazbene škole u Varaždinu.
Objavljeno: 06.12.2018. 10:49

Zadnja izmjena: 06.12.2018. 11:02

Koncertom "Two Friends - Two piano" završili koncerti profesora i bivših učenika u obljetničkoj godini Glazbene škole u Varaždinu.

Čitavim nizom raznovrsnih koncerata i programa tijekom 2018. godine Glazbena škola u Varaždinu obilježavala je svojih 190 godina od utemeljenja.

Oduševili su prošlog tjedna njeni učenici izvedbom mjuzikla „Glazba srca mog“. I upravo koncertom pod nazivom „Two friends - two pianos“ završio je ciklus koncerata profesora škole u njenoj Velikoj koncertnoj dvorani. Pijanisti i profesori Glazbene škole u Varaždinu, Danijel Ljubić i Danijel Oto svojim su koncertom dali svoj poklon Školi koja ove godine slavi tako značajnu obljetnicu.

- Glazbena je škola izuzetno važna institucija za sjever Hrvatske, jer jedina smo umjetnička škola na ovom području i nadam se da će proslava 200. obljetnice škole biti još veličanstvenija. Uvjeren sam u to nakon ove godine i svih koji su prionuli poslu i vježbali godinu dana i više da bi mogli proslaviti ovaj rođendan škole. Priželjkujemo da se i ovaj dvorišni dio u prostoru škole što prije adaptira i da dobijemo potrebne prostore da bi Glazbena škola mogla biti umjetnička škola 21. stoljeća s novim programima - istaknuo je ravnatelj Matačić.

Komentari