Požurite, ograničen je broj prijava

Kreativne, glazbene, interaktivne i dizajnerske radionice ove godine povodom Špancirfesta - prijavi se!

Objavljeno: 17.08.2016. 14:19

Zadnja izmjena: 17.08.2016. 14:21

Foto: Špancirfest

Osim za najmlađe, tijekom Špancirfesta održat će se i kreativne radionice za odrasle. Ovogodišnja novost jest i Workshop iz Web developmenta, radionica programiranja s naglaskom na JavaScript i Node.

Radionica se provodi u suradnji s udrugom MOP iz Varaždina. NodeSchool događaji su open source radionice koje uče web development vještine, a cilj je da svaki polaznik napiše svoju prvu Node aplikaciju. Svaki sudionik će dobiti mentora koji će ga voditi kroz radionice, a potrebno je donijeti sa sobom računalo za prijavu. Detalji, prijave i sl. – ovdje.

Glazbene radionice

U suradnji s Hrvatskom funk akademijom, provode se i dvije vrlo zanimljive glazbene radionice. Radi se o DJ radionici te o Radionici Scratchanja. Prijave za DJ radionice ovdje, a za radionicu Scratchanja ovdje.

DJ Radionica obuhvaća sljedeći program:  Beatmatchging, odnosno klubsko miksanje, što znači da će se polaznicima demonstrirati kako spojiti dvije pjesme u vidu sinkronizacije tempa i fraze. Turntablism je skup vještina koje podrazumijevaju gledanje gramofona ne kao uredaja za reprodukciju, već kao glazbenog instrumenta pa iz te sfere izdvajamo SCRATCH kao perkusionističko sviranje “samplova” i BEATJUGGLING, koji koristimo kako bismo od dvije ploče napravili vlastiti ritam.

Teorijski dio sastoji se od kratkog uvoda u stereo signal, spajanje opreme i kako odabrati što kupiti te demonstraciju DJ SOFTWAREA (traktor i serato).

Što se tiče radionice scratchinga, polaznici će naučiti tehnike turnbalisma, s naglaskom na scratching. Predavanja se uglavnom sastoje od praktičnog rada. Voditelj pokazuje svaku od tehnika, a polaznici ih ponavljaju i na taj način uče i vježbaju. Voditelj radionice kontinuirano prati te ispravlja polaznike i kroz praktičan rad objašnjava teorijske osnove samog scratcha i turntablisma.

Mobilne interaktivne instalacije

Izuzetno atraktivna radionica bit će i radionica Mobilne interaktivne instalacije, koja je nastavak projekta „Špancirfest oplemenjuje javni prostor grada Varaždina“. Projekt je to koji Turistička zajednica provodi u suradnji sa Studijem dizajna Arhitektonskog fakulteta, a radionica za odrasle održavat će se od ponedjeljka do petka (22-26 kolovoza). Prijaviti se mogu svi iznad 16 godina.

Svakako vrijedi napomenuti da će biti organizirane i radionice za one najmađe (5-10 godina), koje će se održavati tijekom dva vikenda (20-21. i 27-28. kolovoz).

Komentari