grad ludbreg

„Kreativnost je moj lijek” - svoje radove predstavljaju žene koje se bore s karcinomom

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 03.02.2021. 14:40

Zadnja izmjena: 03.02.2021. 14:45

U sklopu programa "Ludbreg petkom" ovog tjedna bit će otvorena prva zajednička izložba članica Udruge Narcisa - Žene u borbi protiv raka dojke. 

Kroz izložbu koja nosi naziv „Kreativnost je moj lijek” svoje će radove predstaviti Verica Kovač Tayfour, Ruža Novak i Irena Jantol.

Verica Kovač Tayfour rođena je 1954. godine u Ludbregu gdje i danas živi. Voli život, izazove, pa je u ovim godinama otkrila boje. Amaterski se bavi slikarstvom. Iskreno je veseli svaki potez kistom jer nastaje nešto što ni sama nije znala da može.

Ruža Novak rođena je 1958. godine u Varaždinskim Toplicama. Živi i radi do mirovine u Ludbregu. Voli izrađivati predmete od vune, konca i prirodnih materijala, jer je to opušta i stvara zadovoljstvo novih kreacija.Volim izrađivati i košarice od novinskog papira.

Irena Jantol ima 51 godinu. Rođena je Ludbrežanka, tu živi i radi. Prije dvije godine saznala je da ima metastatski karcinom pluća. Trenutno je na bolovanju, a svoju snagu crpi u izradi rukotvorina, to je ispunjava. Sretna je kad može nekog razveseliti sitnicom koju sama napravi.

Ovu zanimljivu izložbu slika i rukotvorina moći ćete razgledati 5. veljače od 18 do 20 sati, 6. veljače od 10 do 12 sati te 7. veljače od 16 do 18 sati u izložbenom prostoru dvorca Batthyany.

Komentari