preporučamo

U petak predstavljanje knjige "Korzo '66." Krunoslava Kruljca - evo detalja

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 04.03.2020. 19:30

Zadnja izmjena: 04.03.2020. 19:37

Dugogodišnji novinar i urednik Krunoslav Kruljac će u varaždinskoj Knjižnici i čitaonici ''Metel Ožegović'' u petak 6.ožujka s početkom u 19 h predstaviti svoju  knjigu ''Korzo 66''.

Ovo mu je četvrta samostalna knjiga napisana u povodu njegovih 75 godina života, a posvećena je generaciji kojoj pripada i svima kojima je ostalo u sjećanju nekadašnje varaždinsko Korzo. Krunoslav Kruljac je u svojem novinarskom opusu surađivao u nekoliko dnevnih novina, tjednika i polumjesečnika iz nekoliko republika bivše države, kao i HRT-om. Punih trideset godina bio je varaždinski dopisnik splitske ''Slobodne Dalmacije'', a za svoje novinarsko djelovanje primio je više nagrada i priznanja. 2015.godine dodjeljena mu je Plaketa grada Varaždina za ukupni novinarsko-publistički opus i promodižbu Varaždina.

PETAK, 6. OŽUJKA 2020. U 19 SATI, GRADSKA KNJIŽNICA

Na određeni način ovo je nastavak posljednje knjige „Jagode na bunkeru“ koja je pobudila veliko zanimanje ovdašnje čitalačke publike. Prve dvije knjige Krunoslava Kruljca bile su „Galerija poznatih“ i „Pogled s jablana“ 1993. odnosno 2011. godine. Nakladnik je „Tonimir“ nakladnička kuća iz Varaždinskih Toplica u čijoj je tiskari knjiga i tiskana. Na promociji će uz autora sudjelovati Miroslav Klemm, Nenad Slukić, Ljubica Ribić i Dražen Dretar, a u glazbenom dijelu nastupit će prof. Marta Konecki (violina) i Predrag Pazman Larry (gitara). Knjiga se može kupiti u varaždinskoj Suvenirnici na Korzu.

 

Komentari