Varaždinka Biserka Vinceković prošlog je tjedna ostala ugodno iznenađena lijepom gestom mladog vozača koji joj pomogao za vrijeme kiše, nakon čega je krenula u potragu za njime kako bi mu zahvalila.

Naime, kako je gospođa Vinceković napisala u grupi na Facebooku "Zakaj volim Varaždin", u gradu je počelo pljuštati, a ona je bila bez kišobrana. Stajala je na semaforu te je pokraj nje uspori i stao Audi A3, otvorio je prozor i pružio joj kišobran kako bi je spasio od kiše.  Gospođa Vinceković toliko je ostala iznenađena njegovom gestom, da je krenula u potragu za njime kako bi mu zahvalila. 

Kako doznajemo, danas se javio i mladić koji je pomogao ženi, a radi se Stanku Sokaču, koji je poručio da ne trebate brinuti ukoliko vas iznenadi pljusak. Također se nada da će biti i više ljudi koji vole pomagati te da je vrijeme da počnemo širiti lanac dobrote. On i dotična gospođa našli su se i na kavi koju su popili na "mjestu zločina". 

Lijepa priča inače je dirnula i gradonačelnika Ivana Čehoka, koji je aktere iz priče pozvao na kavu – Kišobran od kiše brani, ali može otvoriti i kišu dobrote. Priča iz Varaždina koja je oduševila Hrvatsku. Pozivam i gospođu Vinceković i mladog gospodina Sokača u Vijećnicu na kavu i darovat ću im naše kišobrane u duginim bojama. Jer kišobrani šire prijateljstvo a ne mržnju – poručio je Čehok na svome Facebooku.

 

Komentari

22.02.2020. 17:30h Zadnja izmjena: 22.02.2020. 18:24