Nastup mažoretkinja

Ljeto u Varaždinu ove subote: mimohod i nastup na Kapucinskom trgu

Objavljeno: 25.06.2020. 14:07

Zadnja izmjena: 25.06.2020. 14:07

Živosti na ulice Varaždina, u subotu 27. lipnja, zasigurno će donijeti nastup Varaždinskih mažoretkinja i njihovih gostiju.

Nastupit će u sklopu programa Ljeto u Varaždinu, a mimohod počinje u 10.30 sati na Kapucinskom trgu pa će ići ulicama gradske jezgre. Mimohod će predvoditi orkestar limene glazbe Sveti Martin iz Brezničkog Huma.

U 11 sati na Kapucinskom trgu počinje glazbeni nastup u kojem će se s nekoliko kompozicija prvo predstaviti mladi muzičari brezničkohumskog orkestra, koji je više puta nastupao po europskim metropolama na različitim gostovanjima. Potom će nastupiti dječji, kadetski, juniorski i seniorski sastavi Varaždinskih mažoretkinja, koje su lani obilježile 25. obljetnicu osnutka i rada.

- Nažalost ova nam sezona nije išla u prilog jer od samog početka, sada već prošle školske godine, nismo vježbale u uobičajenom kontinuitetu. Prvo radi štrajka u školama, a onda i zbog koronavirusa – govori dopredsjednica Varaždinskih mažoretkinja Tamara Herjavec Habek. Izostali su i uobičajeni upisi u mažoretkinje što pokušavamo sada nadoknaditi, pa ujedno pozivamo sve zainteresirane djevojčice i djevojke od 4 do 18 godina da se tijekom dolazećeg ljeta uključe u naše aktivnosti kako bismo s početkom nove školske godine započeli s novi ciklusom naših aktivnosti – zaključuje dopredsjednica Udruge.

 

Komentari