ZANIMLJIVI ručni radovi

LUDBREG PETKOM Zajednička izložba Marije Vugrinec Bobek i Matije Bobeka

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 15.07.2020. 09:24

Zadnja izmjena: 15.07.2020. 09:26

U sklopu programa “Ludbreg petkom” održat će se zajednička izložba Marije Vugrinec Bobek i Matije Bobeka na kojoj će biti prikazani ručni radovi nastali iz različitih materijala.

Matija Bobek rodom je iz Kneginca kraj Varaždina. Nakon srednje škole završio je za odgajatelja predškolske djece. Od tada počinje aktivno izrađivati didaktičke igračke i osmišljavati radionice za djecu. U ovih šest godine djelovanja izlagao je na desetak samostalnih izložbi. 

Marija Vugrinec Bobek nakon završene srednje Graditeljske škole sudjelovala je kao scenograf u dječjim predstavama pri Centru za kulturu Čakovec. Tako je za predstavu „Kriva koza“ Dramskog studija Dada KD Pinklec izradila lutku od žice i konca i od tada kreće njezino aktivno djelovanje u smjeru te rijetke tehnike. Od 2012. godine Marija svoj šareni svijet prezentira pod imenom „Vu grinka“. Ovdje nastaju modni dodaci, sjenila/lampe, slike, maštovite instalacije i ostali inovativni dodatci interijeru.

Otvorenje izložbe na rasporedu je 17. srpnja u izložbenom prostoru dvorca Batthyany s početkom u 18 sati, a razgledat ćete ju moći sve do 20. srpnja. U sklopu izložbe Matije Bobeka i Marije Vugrinec Bobek koja će se održavati od 17. do 20. srpnja kao dio programa „Ludbreg petkom“ održat će se i mala kreativna radionica izrade drvenih igračaka.

Radionica „Kao prvo – zagonetno drvo“ na rasporedu je 20. srpnja u periodu od 10 do 12 sati u atriju dvorca Batthyany. Vodit će je Matija Bobek. Radionica je besplatna i namijenjena djeci predškolske i osnovnoškolske dobi koja će kroz istraživačku igru, pripovijedanje i promišljanje razvijati svoju kreativnost i učiti rukovati drvom i ostalim elementima iz prirode.

Malom intervencijom zagonetni drveni oblici pretvorit će se u funkcionalne igračke, a djeca će kroz igru na praktičan način razvijati ekološku osjetljivost i učiti o fizici, logici i matematici. Ne sumnjamo kako će tijekom radionice nastati brojni vlakići, autići, njihaljke, lutkice, sviralice…

Komentari