Dvodnevna manifestacija na Trgu

Ludbreška tradicija oživjet će početkom srpnja - nastupi KUD-ova te prikaz starih zanata i običaja

Objavljeno: 23.06.2016. 13:22

Zadnja izmjena: 23.06.2016. 13:32

Foto: Grad Ludbreg

Euharistijsko proštenište Predragocjene krvi Isusove u Ludbregu jedino je ove vrste u Hrvatskoj te jedno od rijetkih u svijetu koje je svojim pismenim dokumentom osnovao sam Papa.

Povodom blagdana Krvi Isusove (1. srpnja) i blagdana svetog Tome Apostola (3. srpnja), Grad Ludbreg ove godine organizira dvodnevno događanje na Trgu Svetog Trojstva.

Tako u subotu, 2. srpnja, i nedjelju, 3. srpnja, možete prisustvovati manifestaciji zamišljenoj kao oživljavanje prošlosti uz nastup kulturno-umjetničkih društava, tamburaških sekcija i prikaz starih zanata.

– Danas svašta možemo kupiti novcem, a pritom zaboravljamo na vrijednost tradicije, baštine i svega onoga što su stvarali oni prije nas. Brojnih običaja prisjetimo se prilikom blagdana Božića i Uskrsa, ali naš ludbreški kraj ima puno povijesnih temelja da se baštini osvrnemo češće.– objašnjava gradonačelnik Dubravko Bilić.

U sklopu programa, u subotu, 2. srpnja, u 18 sati održat će se folklorni program KUD-a „Anka Ošpuh“ i gostiju. Nastupit će i dramski glumac Zoran Kelava, a program zaključuje Tamburaški sastav „Kraljevi“.

U nedjelju u 10:30 na Trgu Svetog Trojstva služit će se sveta misa, a od 17 sati započinju Dječji folklorni susreti u Centru svijeta.

Održat će se i Dan zadruge u sklopu koje će biti predstavljeni proizvodi ludbreškog kraja poput bučinog ulja, hrena i cvijeća.

Komentari