dođite i vi

Ludbreška vinska cesta u subotu, 8. lipnja otvara vrata svojih vinskih podruma

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 29.05.2019. 09:41

Zadnja izmjena: 29.05.2019. 09:43

Ludbreška vinska cesta u subotu, 8. lipnja otvara vrata svojih vinskih podruma. Vinskom putovnicom posjetitelji mogu uživati u eno-gastro ponudi na pet postaja Ludbreške vinske ceste: Restoran ‘Arabela’ Globočec, Vinski podrum ‘Makar’, Vinska kuća ‘Kirić’, Vinarija ‘Stručić’ i Agroturizam ‘Kežman’.

Vinska putovnica može se podići na lokaciji vinskog podruma „Trsek“ koji je ujedno i polazišna točka ovogodišnjeg Vinskog maratona. U vinskom podrumu „Trsek“ bit će organiziran prigodni program uz prezentaciju projekta „Zeleno Želimo“, izložbu ručnih radova i prezentaciju lokalnih ponuđača i lokalnih ludbreških proizvoda.

U vinskom podrumu „Trsek“ posjetitelji će imati prilike upoznati lokalne ponuđače uključene u projekt „Zeleno Želimo“, a obilaskom Ludbreške vinske ceste upoznati prepoznatljiv ludbreški peti element – vino, ali i druge specijalitete odnosno goričke delicije. S vinskom putovnicom putuje se vinskom cestom od 14 do 19 sati.

Ovogodišnji Dan otvorenih vrata vinskih podruma je ujedno i 4. događaj u sklopu projekta Zeleno želimo koji je sufinanciran iz Programa suradnje Interreg V-A Slovenija-Hrvatska 2014.-2020, a kojem je cilj izrada i implementacija novih sadržaja i proizvoda utemeljenih na aktivnom uključivanju baštine u turističku ponudu. 

Komentari