Društvo 1976. osnovale 22 žene

Ludbreški KUD „Anka Ošpuh“ koncertom na Trgu svetog Trojstva u Ludbregu obilježava 40. rođendan

Grad Ludbreg

Objavljeno: 06.07.2016. 08:58

Zadnja izmjena: 08.07.2016. 11:08

Foto: Kulturno-umjetničko društvo „Anka Ošpuh“

Kulturno-umjetničko društvo „Anka Ošpuh“ ove godine slavi važnu obljetnicu – 40 godina od osnutka. Društvo su 1976. osnovale 22 žene kao reakciju na nedostatak takvog društva u Ludbregu, a prva predsjednica bila je Biserka Pokos.

Društvo je već godinu dana kasnije oformilo i tamburaški sastav, koji je pratio folklor. Iz tadašnjeg poduzeća „Razvitak“ pridružuje se dramsko-recitatorska i ritmička sekcija, koje je vodila Mirjana Bošnjak, kasnije dugogodišnja članica i predsjednica u više mandata, što je stvorilo temelje društva kakvo je ono danas.

– Početak srpnja bit će prilično aktivan jer smo ljudima odlučili dati vremena za godišnje odmore. Prvog dana srpnja u Gradskoj vijećnici u Ludbregu održali smo svečanu sjednicu s podjelom priznanja i diploma Hrvatskog sabora kulture zaslužnim članovima, a nakon toga u maloj dvorani uslijedilo je prigodno otvorenje fotoizložbe „Naših prvih 40 godina“. – rekao je Aleksandar Horvat, predsjednik KUD-a „Anka Ošpuh“.

U petak 8. srpnja, na Trgu svetog Trojstva u Ludbregu na rasporedu je cjelovečernji koncert Društva uz sudjelovanje svih sekcija, uključujući i folklorne veterane.

– Ovo će biti svojevrsna rođendanska proslava pa pozivamo sve na kolače, tortu i gemišt. Nakon koncerta za sve naše sadašnje i bivše članove organizirali smo okupljanje, tj. svojevrsni „maturalac“, kako bismo se malo družili i prisjetili starih vremena. – dodao je Horvat.

Komentari