od 8.- 10. studenog

MARTINJE U VINICI Glavne zvijezde proslave Maja Šuput, Gazde i Mejaši

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 25.09.2019. 09:40

Zadnja izmjena: 25.09.2019. 09:40

Pod pokroviteljstvom Općine Vinica, u velikom šatoru koji će biti postavljen na rukometnom i košarkaškom igralištu, od 8.- 10. studenog priprema se trodnevna manifestacija „Martinje u Vinici“.

U sklopu manifestacije održati će se slijedeća događanja:

Petak 8.studenog

  • 19:00 Koncert povodom obilježavanja 25 godina Tamburaške družine KRIJESNICE

Tijekom večeri nastupit će poznata glazbena imena te vrsni tamburaški sastavi, veliki prijatelji Krijesnica i svirači ( Mejaši, Vinički tamburaši, Prvi srakarski tamburaši, Faringaši, Fiškali, itd.) kako bi zajedno obilježili 25 godina Tamburaške družine Krijesnice i izlazak albuma sa pjesama koje su obilježile 25 godina. Premijera albuma održat će se u sklopu koncerta, a album će se moći nabaviti za vrijeme koncerta.

  • 22:30 U nastavku slavljeničkog dijela večeri nastupiti će popularni tamburaški sastav GAZDE koji su ujedno i „najveći krivci“ za nastanak Tamburaške družine Krijesnice.

Subota 9.studenog 

  • 19:00 Kao predgrupa nastupit će glazbeni sastav Peti Element, koji će zabavljati publiku i nakon koncerta Maje Šuput.
  • 21:00 Veliki koncert Maje Šuput

Ulaz na koncerte prvog i drugog dana je besplatan !

Nedjelja 10. studenog

  • 14:00 Martinje – krštenje mošta u Vinici – manifestacija koja se već 13. godinu tradicionalno održava i na kojoj se predstavljaju sve viničke udruge pripremom tradicionalnih jela i pića, izložbom radova i rukotvorina i programom , a nezaobilazan je obred krštenja mošta sa špelancijama i dobrom zabavom.

Komentari