evo detalja

Međunarodni Dan sestrinstva i ove se godine obilježava u Općoj bolnici Varaždin

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 09.05.2019. 09:15

Zadnja izmjena: 09.05.2019. 09:18

Međunarodni Dan sestrinstva i ove se godine obilježava u Općoj bolnici Varaždin. Međunarodni dan sestrinstva je 12. svibnja, a istovremeno se obilježava i 11. svibnja – Dan Strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara.

Tjedan obilježavanja Međunarodnog dana sestrinstva počeo je u ponedjeljak, 6. svibnja, u Hotelu „Turist“, gdje je organizirano predavanje na temu „Komunikacijske vještine – kompetencije ,empatija i podržavanje, kako izbjeći i rješavati sukobe“.

Pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Anica Sekovnić, podsjeća da u Općoj bolnici Varaždin, sa službama za produženo liječenje i palijativnu skrb u Novom Marofu te za plućne bolesti i TBC u Klenovniku, radi 785 medicinskih sestara i tehničara.

Varaždinsko obilježavanje Međunarodnog dana sestrinstva nastavlja se u četvrtak, 9. svibnja, u holu zgrade interne gdje će se od 14 do 16 sati mjeriti krvni tlak i šećer u krvi u organizaciji članova HUMS-a i studenata Sveučilišta Sjever.

Program završava u petak, 10. svibnja, kada će na istom mjestu u 11 sati biti otvaranje izložbe slika sadašnjih i bivših djelatnika bolnice koji svojim radovima uljepšavaju sestrinski dan dugi niz godina. Uslijedit će svečano obilježavanje Međunarodnog dana sestrinstva uz čestitku i druženje medicinskih sestara i tehničara

Komentari