gostujuće predavanje

Milanović ipak dolazi na Sveučilište Sjever gdje će govoriti o hrvatskom članstvu u EU - predavanje je otvoreno za javnost

Objavljeno: 08.06.2018. 15:55

Zadnja izmjena: 08.06.2018. 15:58

Nakon prvotnog otkazivanja predavanja, bivši predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović održati će u ponedjeljak, 11. lipnja u 16.30 sati u Sveučilišnom centru Koprivnica, predavanje: "Pet godina članstva u Europskoj uniji: izazovi vanjskoj i unutarnjoj politici Republike Hrvatske".

Kroz interaktivno predavanje Milanović će studentima i svim zainteresiranima prenijeti vlastita razmišljanja i osobna viđenja o članstvu Republike Hrvatske u Europsku Uniju. Također, na predavanju će studenti i svi zainteresirani željni znanja imati priliku saznati što je Hrvatskoj donijelo članstvo u Europskoj uniji (EU) i jesmo li mogli bolje iskoristiti prigodu koja nam je pružena, prijeti li EU stvarna podjela na "više brzina" ukoliko se ne promijeni, može li iskustvo Hrvatske pomoći državama Zapadnog Balkana na njihovu putu prema članstvu u EU, kakve su mogućnosti malih i ispodprosječno razvijenih država u integracijama i savezima poput EU i NATO-a te kako iz perspektive premijera manje članice EU izgleda proces odlučivanja na sastancima Europskog vijeća?

Pored navedenog, Milanović će u sklopu predavanja dotaknuti i teme o kontinuiranom iseljavanju i sveprisutnom utjecaju političke elite na ekonomiju i društveni život, a osim za studente i djelatnike Sveučilišta, predavanje je otvoreno i za javnost.

Komentari