predavanje na temu

Ovog petka poslušajte predavanje Milivoja Dretara na temu Che Guevare

Objavljeno: 09.05.2017. 19:15

Zadnja izmjena: 09.05.2017. 19:50

Po prvi puta u Ludbregu ovog petka održati će se Kliofest 2017., povodom četvrtog Festivala povijesti na kojem će se moći čuti predavanje povjesničara Milivoja Dretara na temu Che Guevare.

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Mladena Kerstnera u Ludbregu, u 19:30 sati moći će se tako čuti neke činjenice o samom Che Guevari, ali i o stanju u svijetu tih godina. Razlog zbog kojeg će Dretar pričati o ovom kubanskom revolucionaru jest taj što se ove godine obilježava 50. obljetnica njegove smrti, a poprilično se malo detalja zna o njemu.

- "Za neke je heroj i junak, borac za ljudska prava, siromašne i potlačene, dok drugi na njega gledaju kao na komunističkog terorista. Posebno ću se posvetiti njegovom dnevniku koji je vodio zadnje godine života, za vrijeme gerilskog rata u Boliviji kada je poginuo." - poručio je Milivoj Dretar.

Kliofest se u sklopu Festivala povijesti organizira u cijeloj Hrvatskoj, a cilj je popularizacija povijesti kao znanosti, pa se iz tog razloga organiziraju različita predavanja, predstavljanja knjiga, filmova i okruglih stolova kao i brojne druge aktivnosti.

Komentari