Zajedno za zdrav život

Na placu sutra probajte hladno prešane zelene sokove i osnažite imunitet

Objavljeno: 16.04.2021. 11:35

Zadnja izmjena: 16.04.2021. 11:35

Na varaždinskome placu se sutra održava Obiteljski dan pod motom 'zajedno za zdrav život'. Tim povodom svi će posjetitelji od 9.00 ujutro moći kušati zdravi zeleni hladno prešani sok, koji će im u trenu osnažiti imunitet i pomoći u borbi protiv bakterija i virusa.

U podjeli soka na varaždinskome placu sudjelovat će među ostalima i varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok. Uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, iz Gradske tržnice vas stoga pozivaju da degustirate sok, te ga uvrstite u svoju dnevnu rutinu jer koristi njegove svakodnevne konzumacije su nebrojene. Na placu će se degustirati sok dobiven hladnim prešanjem jabuka, grejpa, blitve, špinata, salate, kelja i rotkvice.

Čak i mala količina soka dobivenog hladnim prešanjem, sadrži sve nutritivno korisne sastojke iz velike količine povrća i voća, koju bi bilo teško unijeti u organizam redovitim putem. Zeleni sokovi su alkalni po sastavu i superbogati klorofilom, koji oksigenizira krv. Pomažu izlučivanju otrova iz organizma te pročišćavaju probavni sustav. Bogati su fitonutrijentima - tvarima koje pomažu u izgradnji željeza u krvi.

I na kraju - zeleni sokovi sadrže obilje vitamina i minerala, koji se vrlo lako apsorbiraju u probavnom sustavu.

Komentari