ulaz besplatan

Nastavlja se proslava Dana Varaždinske županije - ovoga tjedna čekaju vas brojne dramske i glazbene poslastice

Traje proslava Dana Varaždinske županije, a danas je na medijskoj konferenciji predstavljen ovotjedni program, a čekaju vas brojne glazbene i dramske poslastice umjetnika s područja Varaždinske županije.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 10.09.2018. 10:42

Zadnja izmjena: 10.09.2018. 10:44

Traje proslava Dana Varaždinske županije, a danas je na medijskoj konferenciji predstavljen ovotjedni program, a čekaju vas brojne glazbene i dramske poslastice umjetnika s područja Varaždinske županije.

Program su tako danas predstavili Natalija Martinčević, posebna savjetnica župana i predsjednica Turističke zajednice Varaždinske županije, Jagoda Kralj Novak, nacionalna prvakinja drame HNK u Varaždinu, Davor Matačić, ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu i Lidija Horvat-Dunjko, poznata sopranistica i operna diva. Evo što vas sve čeka ovoga tjedna:

  • Utorak, 19 sati - skupštinska dvorana u prostorijama Županije, predstava Jagode Kralj Novak ''Singerica''

Ova predstava za koju je Jagoda Kralj Novak sama napisala tekst,  priča je o tekstilnoj radnici koja ostaje bez posla, a ona će vas odvesti u svoje djetinjstvo, u roditeljski dom, a otkrit će vam i svoje drugo lice - kurtizanu koja će zapjevati, zaplesati i zavesti vas.

Inače, ovom prilikom se Kralj Novak zahvalila Nataliji Martinčević koja je, kako kaže, najviše zaslužna za to jer je varaždinsko kazalište dobilo status nacionalnog kazališta.

- Ona se u Saboru kao lavica da mi dobijemo taj status jer su mnogi napadali i smatrali da varaždinsko kazalište ne treba dobiti taj status - napomenula je Kralj Novak

 

  • Srijeda, 20 sati - Franjevački trg ispred Županije - koncert NuSynergetic Orcheestra i učenika Glazbene škole

U sastavu od četrdesetak glazbenika među kojima je i velik broj učenika orkestar će izvesti opus rearanžiranih soul, jazz, world music i eksperimentalnih skladbi u aranžmanima Marka Prepelića, dirigenta i voditelja orkestra.

  • Petak, 18 sati, HNK Varaždin - opereta u izvedbi Lidije Horvat Dunjko

Opereta će biti humanitarnog karaktera , a donacije koje možete dati prije predstave biti će za Zakladu Vita koja pomaže djeci oboljeloj od malignih bolesti. Ulaz na predstavu je besplatan, a svoje ulaznice možete nabaviti svaki dan na blagajni HNK od 10-12 h te od 17-19 h.

 

 

Komentari