veselica na placu

Natjecanje u pripremi kotlovine i tamburaši- u subotu se slavi Dan varaždinskoga placa!

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 14.09.2017. 09:34

Zadnja izmjena: 14.09.2017. 09:45

Varaždinska Gradska tržnica, za 16. rujna najavljuje najveću godišnju veselicu – slavi se Dan varaždinskoga placa! Kao i svake godine, proslava Dana placa objedinit će dobru hranu i dobro društvo, a središnji će događaj biti tradicionalno natjecanje ekipa u pripremi kotlovine.

Bit će ovo dobra prigoda za sve vješte s kuhačama da pokažu svoje umijeće, jer varaždinska tržnica pripremila je vrijedne nagrade za tri prvoplasirane ekipe, a birat će se i najsimpatičnija te najopremljenija ekipa. O najboljima će odlučivati komisija kojoj će na čelu biti Rene Bakalović, najpoznatiji hrvatski stručnjak za gastronomiju.

Svi zainteresirani kuhari sve o prijavama mogu pronaći na web stranicama varaždinskoga placa. Nakon ocjenjivanja kotlovina će biti nuđena posjetiteljima po simboličnoj cijeni od 10 kuna, a sav prihod bit će doniran u humanitarne svrhe.

Dobra atmosfera na Danu placa je zajamčena jer će uz zavodljive mirise kotlovine i dobru kapljicu, posjetitelje tijekom natjecanja zabavljati najpoznatiji hrvatski ulični svirači, Kraljevi ulice. U jutarnjem dijelu programa, za zagrijavanje, nastupit će KUD Hrvatskih željeznica i TS Špancir, a mislilo se i na najmlađe koji će moći besplatno oslikavati lica.

 

 

Komentari