na gradskoj tržnici

Ne propustite Festival tikvi na varaždinskom placu uz obilje proizvoda: Savijače, zlevanke, gibanice, pite, pogače

Objavljeno: 22.10.2018. 08:28

Zadnja izmjena: 22.10.2018. 08:37

Na varaždinskome placu se u subotu, 27. listopada, od 9 do 12 sati održava 6. Festival tikvi. Tim provodom posjetitelje očekuje obilje proizvoda od tikve koje vrijedi isprobati, radionica i izbor najljepše tikve, uz nastup tamburaša iz sastava Elita.

Savijače od maka i tikve, zlevanke, gibanice, pite, kruh i pogače od tikve dio su ponude koja će se nuditi na događaju. Varaždinski plac ujedno se ističe najbogatijom ponudom bučinih ulja u regiji jer nudi ga gotovo 30 stalnih zakupnika koji posjeduju važeće certifikate o porijeklu i kvaliteti.

Povodom Festivala tikve Gradska tržnica organizirala je i natječaj za učenike 3. i 4. razreda, za izbor najljepše tikve, u kojemu sudjeluju varaždinske II., IV., V. i VI. osnovna škola. Njihovi radovi bit će izloženi na Festivalu, a najbolji će sudionici biti nagrađeni vrijednim nagradama Gradske tržnice.

Festival tikve na varaždinskome se placu održava po šesti puta i jedan je od najposjećenijih događaja. Pozivaju se stoga svi ljubitelji bučinih delicija da ne propuste ovogodišnje izdanje i još jednu dobru atmosferu subotnjeg prijepodneva 'vu Varaždinu na placu'.

Komentari