o licemjernom društvu

NE PROPUSTITE U četvrtak i petak na daskama HNK igraju 'Palikuće'

Objavljeno: 29.11.2017. 09:38

Zadnja izmjena: 29.11.2017. 09:43

Ovog petka u varaždinskom HNK možete pogledati intrigantnu predstavu 'Palikuće' koja se bave licemjerjem okoline i malodušnoću društva, a kad se tome još doda i odbacivanje ikakve odogovornosti te nepoštivanje drugih – otvara se teren i za komične situacije.

Radi se o jednom iznimnom švicarskom književniku i autoru radnje Maxu Frischu koji uspijeva spojiti smiješno i pametno, a njegove su obrade društvenih zbivanja sklone farsičnosti i groteski.

Također, notorna je činjenica kako je Frisch rijetko izvođen u hrvatskim teatrima pa je ovo dobra prilika da se kazališna publika upozna s ovim velikanom književnosti 20. st. i predstavom koja je premijerno izvedena 1958.u Zurichu i ubrzo Frischu donijela planetarni uspjeh kao dramskom piscu koji se na krajnje inteligentan način zna pozabaviti kritikom totalitarnog sustava ali i malograđanštine.

Radnja predstave koja sutra igra na daskama varaždinskog HNK smještena je u publici prepoznatljiv hrvatski milje što među ostalim i dokazuje aktualnost samog teksta 'Palikuće', a pretpremijerno je možete pogledati sutra s početkom u 19.30 sati dok je premijerna izvedba dan kasnije u isto vrijeme. Ulaznice su u slobodnoj prodaji.

Komentari