1. veljače

NOVA MANIFESTACIJA Organizira se Svečani bal Varaždinske županije: ''Ovo nema nitko u Hrvatskoj''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 11.01.2019. 13:34

Zadnja izmjena: 11.01.2019. 13:40

Foto: Ilustracija

Na temelju stoljetne tradicije balova u Varaždinu ali i druženja plemića i purgara na brojnim imanjima diljem Županije, 1. veljače će u HNK biti upriličeni Svečani bal s ciljem promocije najboljeg iz naše županije. 

Na balu će za glazbu biti zaduženi Varaždinski komorni orkestar, Lana Kos, Jelena Štefanić, Lucija Spevec, Ansambl MozArt, Irma Dragičević i Vid Novak. Također, predstaviti će se i Varaždinske ilirske nošnje, a njih će nositi članovi Varaždinskog folklornog ansambla. Uz sve to, biti će organizirana i modna revija varaždinskih dizajnerica, a da gosti ne bi ostali gladni pobrinut će se nagrađivani kuhari restorana Minerva koji će ponuditi višestoljetnu gastronomsku tradiciju varaždinskog kraja uz Topličku tortu i neizostavni pjenušac.

Ovaj program predstavljen je danas na konferenciji za medije, a predsjednica Turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević rekla je kako je Županija nakon nekoliko godina stanke opet odlučila pokrenuti ovu inicijativu.

- Želimo brendirati i promovirati sve ono najbolje iz naše županije, promovirat ćemo i mlade nade iz Glazbene škole, naše dizajnerice, domaće proizovode, husare i plesove i to je posebna i specifična manifestacija koju nema nitko u Hrvatskoj - rekla je Martinčević i dodala kako će bal imati humanitarnu notu, a prikupljati će se sredstva za školovanje učenika Glazbene škole koji studiraju vani. 

Na konferenciji za medije sudjelovali su i direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini, intendantica Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu Jasna Jakovljević, ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin Raymond Rojnik, ravnatelj Varaždinskih večeri Davor Bobić i ravnatelj Glazbene škole Davor Matačić.

Ulaznice po cijeni od 250 kn i 350 kn ( VIP stol) mogu se kupiti na blagajni HNK u Varaždinu. dress code: dinner suit

Komentari