priopćenje iz bolnice

OB Varaždin o koronavirusu: " Nema razloga za paniku, no spremni smo za svaku situaciju''

Iz Opće bolnice Varaždin poručuju kako u ovom trenutku u Varaždinu nema razloga za paniku.
Objavljeno: 06.02.2020. 08:23

Zadnja izmjena: 06.02.2020. 08:26

S obzirom na sve više slučajeva koronavirusa u Europi, iz Opće bolnice Varaždin poručuju kako u ovom trenutku u Varaždinu nema razloga za paniku.

Ravnatelj bolnice Nenad Kudelić istaknuo je kako u Hrvatskoj za sada ne postoji ni jedan detektirani slučaj zaraze koronavirusom te kako smatra da u ovom trenutku nema razloga za paniku.

– Opća bolnica Varaždin postupa strogo prema napucima Ministarstva zdravstva, a usko surađujemo i s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, te našim županijskim zavodom. – objasnio je ravnatelj Kudelić, te dodao kako je OB Varaždin poduzela određene radnje u smislu osiguranja prostora i uvjeta za smještaj takvih potencijalno zaraženih bolesnika, kao i nabavke potrebe zaštitne opreme i sredstava za zaštitu svojih djelatnika.

Stoga, ako se sumnja na zarazu koronavirusom ili drugim infektivnim agensom, pacijent koji zatraži liječničku pomoć će se u bolnici izolirati.

- Ukoliko postoji sumnja, pacijent se u pratnji našeg medicinskog osoblja, koje se mora presvući u posebnu zaštitnu odjeću i obuću, otprati u prostor za izolaciju. Tamo je medicinski zbrinut i uzimaju se uzorci koji se promptno šalju u Kliniku za infektivne bolesti “Fran Mihaljević”. U prosjeku od oko šest sati trebali bi dobiti nalaz i informaciju je li pacijent pozitivan ili nije – objasnio je ravnatelj Kudelić.

Komentari