''Dani tehničke ispravnosti vozila'

Od 23. do 28. studenog će vam biti omogućen besplatan tehnički pregled vozila

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 21.11.2020. 10:31

Zadnja izmjena: 21.11.2020. 10:33

Foto: ilustracija/arhiva

Preventivno-sigurnosna akcija ''Dani tehničke ispravnosti vozila'' održat će se u razdoblju od 23. do 28. studenog ove godine, a svim vlasnicima vozila će biti omogućen besplatni tehnički pregled u bilo kojoj stanici za redovni tehnički pregled vozila u RH  (osim onim vlasnicima čija su vozila u terminu redovnog tehničkog pregleda u tom razdoblju).

Cilj akcije je skrenuti pozornost vozačima na važnost tehničke ispravnosti vozila u kontekstu cestovne sigurnosti, jer je vozilo, uz vozača i cestu, ključan čimbenik te sigurnosti. Prvih 15.000 vozača koji budu sudjelovali u akciji na poklon će dobiti pakiranje od 3 litre tekućine za pranje vjetrobranskog stakla vozila koja je prilagođena uporabi u zimskim uvjetima (otporna na smrzavanje do – 25oC), čime se vozače želi dodatno motivirati da pristupe akciji (15.000 poklon pakiranja tekućine raspoređeno je po svim stanicama za redovni tehnički pregled vozila u RH).

U sklopu akcije nema sankcioniranja vozača za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se savjetovati o načinu otklanjanja neispravnosti i uputiti u ovlašteni servis.

Komentari