Iz dvotjednog bogatog programa proslave dana Općine Gornji Kneginec i zaštitnice župe sv. Marije Magdalene vrijedi izdvojiti neka događanja.

Proslava počinje u petak, 12. srpnja šaranskim kupom na kneginečkim ribnjacima i vježbanjem na otvorenom u organizaciji „Žena u formi“ na vatrogasnom poligonu u Gornjem Knegincu. Retro party uz izložbu fotografija iz povijesti kluba mladih „Fontana 13“ održati će se isti dan u prostoru bivšeg dječjeg vrtića u Gornjem Knegincu s početkom u 21 sat. Dan kasnije špancirajte po bajkovitom Varaždin Bregu. Start je u 15 sati u parku kod Osnovne škole Kneginec Gornji.

Posjetite javnu pokaznu vježbu vatrogasaca i HGSS-a u srijedu, 17. srpnja u 18 sati kod objekta bivšeg vrtića u Gornjem Knegincu. Slavljenički koncert održati će ženski vokalni sastav Kneginje, u petak 19. srpnja ispred pastoralnog centra u Gornjem Knegincu s početkom u 20,00 sati. Subotu, 20. srpnja, rezervirajte i za boravak u prirodi na kneginečkoj biciklijadi, posjetite likovnu koloniju i sportske igre udruga umirovljenika. Kneginečka biciklijadu kreće u 9 sati na ribnjacima SRD „Ostriž“ u Gornjem Knegincu.
Program proslave dana Općine Gornji Kneginec kulminirati će bogatim zabavnim programom i gastronomskom ponudom pod šatorom kod Osnovne škole Kneginec Gornji.

U petak, 19. srpnja, vrhunska zabava zagarantirana je uz popularni zagorski bend Kumovi. U subotu, 20. srpnja, fešta se nastavlja koncertom Tarapana banda, a u nedjelju, 21. srpnja, zabavlja nas poznati glazbeni sastav Ljubavnici.
Za dobru zabavu te ugostiteljsku i gastronomsku ponudu pobrinuli su se i vrijedni kneginečki ugostitelji. Svečana koncelebrirana misa služiti će se na dan zaštitnice župe, sv. Marije Magdalene, u ponedjeljak, 22. srpnja s početkom u 10,00 sati uz tradicionalno proštenje kod župne crkve. Ulaz na sva događanja je besplatan.

Komentari

04.07.2019. 12:43h Zadnja izmjena: 04.07.2019. 13:00