flora centrum mundi

FOTO: VIKEND U CENTRU SVIJETA Uz cvijeće najbolje idu puhači, mažoretkinje, Charlie i Dražen Zečić

Objavljeno: 03.05.2017. 19:27

Zadnja izmjena: 03.05.2017. 19:29

Već po tradiciji prvi vikend u svibnju - od petka do nedjelje - rezerviran je za Sajam cvijeća na središnjem trgu Ludbrega. Opet će glavni trg središta svijeta, ali i park ispred dvorca biti ispunjen šarenilom boja i ljepotom cvijeća.

Prošle je godine ovaj sajam u 3 dana privukao oko 38 tisuća posjetitelja. Ove se godine pripremaju i neke novosti, od kojih osobito ističemo sljedeće:

  • Trg će se popuniti pagodama tako da će sve biti još preglednije i dekorativnije.
  • Osim cvijeća, trg će biti otvoren i za nastupe puhačkog orkestra, mažoretkinja, te - u nedjelju u 15 - Nenada Kumrića Charlija s gostima.
  • Uz to će biti i prostor za dječju igru, a u dvorcu Batthayny moći ćete još od petka posjetiti izložbu bonsaija te čajeva.
  • Uz obavezne ugostiteljske sadržaje osobito ističemo i besplatni koncert Dražena Zečića u šatoru ispred učilišta, koji će se održati u subotu u 21 sat.

Nova regulacija prometa

Najveća promjena je u režimu prometa jer će se u suradnji s policijom zatvoriti prometnica od svetišta do malog kružnog toka, a ulica Ivana Gundulića bit će rezervirana za parkiranje vozila izlagača-cvjećara. Točnije, privremeno će se zatvoriti za promet vozila Ulica Matije Gupca od raskrižja s Ulicom Petra Zrinskog i Trg Sv. Trojstva od raskrižja s Ulicom kardinala Alojzija Stepinca i kardinala Franje Kuharića. Za vrijeme zatvaranja promet će se odvijati obilaznim pravcima, ulicom Petra Zrinskog, bana Jelačića, kardinala Alojzija Stepinca i kardinala Franje Kuharića. Uz ove prekrasne slike cvijeća i ukrasnog raslinja šaljemo vam srdačni poziv da ovaj vikend provedete u Ludbregu!

Komentari