poziv iz varaždinske biskupije

Ove godine opet Holywin: ''Umjesto što se poganski običaji poput Noći vještica infiltriraju u društvo, mlade pozivamo na molitvu''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 25.10.2018. 08:35

Zadnja izmjena: 25.10.2018. 08:35

Za mlade iz čitave Varaždinske biskupije, koja se proteže na 105 župa u Zagorju, Međimurju i Podravini, po peti puta za redom Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije organizira „Holywin 2018“ - Pobjeda svetih.

- Pod geslom "Pokreni se ili iznova kreni!" molitveno-slavljeničko bdijenje započet će u noći uoči svetkovine Svih Svetih, kada sekularni svijet slavi Noć vještica, 31. listopada u crkvi sv. Ivana Krstitelja (franjevci) u Varaždinu u 20.30 sati - poručuju iz biskupije

Ondje će euharistijsko slavlje predvoditi vlč. Tihomir Kosec, povjerenik za mlade Varaždinske biskupije, a pjevanje će animirati ujedinjeni zbor mladih, sastavljen od članova više od 15 župa naše biskupije pod vodstvom Edija Vugrineca.

Cilj Holywina je obnoviti običaj okupljanja na molitvu i bdijenje uoči velikih svetkovina, a kako poručuju iz Varaždinske biskupije, umjesto što se poganski običaji sa zapada infiltriraju u naše društvo poput  Halloweena odnosno Noći vještica, Holywinom se želi mlade uoči blagdana Svih Svetih pozvati na radosno zajedništvo, bdijenje i molitvu.

- Današnjoj Hrvatskoj potrebno je više no ikad novih svetaca, a na svetost smo baš svi, pa tako i vi dragi mladi, svakodnevno pozivani! Zato, budite ustrajni u vjeri, strpljivi, ponizni, svjedočite svoju vjeru drugima, ljubite... gorljivije no ikad! Pozovite svoje prijatelje, obitelji, rodbinu i dočekajmo svetkovinu Svih Svetih zajedno. – zaključuju u svom pozivu iz Ureda za mlade Varaždinske biskupije.

 

Komentari