Ove nedjelje od 10 do 20 sati u krugu tvrtke AP Varaždin održati će se 4. utrka Adria Drift Serije.

Drift (drifting) podrazumijeva specifičan stil vožnje automobila u kome se zadnji kraj vozila kontrolirano “zanosi” prilikom vožnje. Još jedna od definicija kojom se može opisati ovaj specifičan sport je - atraktivno bočno proklizavanje kompletnog vozila i njegovog zadnjeg dijela, inicirano od strane vozača prilikom čega se što preciznije prelazi određena konfiguracija staze. 4. utrka obilježava početak drugog dijela sezone, a po prvi puta u našem gradu.

Trenutni poredak prvenstva govori da je sve još uvijek otvoreno u naslovnoj borbi i da ćemo svjedočiti zaista velikim bitkama. Hrvatski vozač Igor Tabak i Slovenski vozač David Barle imaju priliku preuzeti titulu čak i prije posljednje utrke u Racelandu/Krško zbog nedolaska Clemensa Kauderera i Miloša Đorđevića na 3 utrku koja se odvila u Splitu.

 

Drift i za posjetitelje

Event će biti obogaćen s Show’n’Shine auto show-om u kojem možete vidjeti prekrasne tuning automobile na koje vlasnici troše nevjerovatne svote novaca, a uz njih biti će i Drift majstori koji se putem radio-kontroliranih automobila u skali 1:10 međusobno bore za postolje u toj kategoriji. Također event će popratiti popriličan broj atraktivnih hostesa. Posjetiteljima koji bi željeli osjetiti “nešto više” biti će omogućeno da provoze u tzv. drift taxiju, gdje možete s suvozačke pozicije doživjeti punu čar tog auto sporta. Zasigurno jedna od opcija koju morate razmotriti, jer dosad svi koji su se vozili, izašli su s velikim osmjehom na licu. Cijena ulaznice je 50 kn.

Komentari

29.08.2017. 16:58h Zadnja izmjena: 29.08.2017. 16:58