prijavite film

Ovogodišnja Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva održava se u Varaždinu!

Objavljeno: 20.07.2016. 17:45

Zadnja izmjena: 20.07.2016. 17:47

48. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva održat će se u Varaždinu, od 25. do 27. studenog u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Filmsko-kreativnog studija VANIMA.

Revija će ukupiti autore, teoretičare, predstavnike filmskih organizacija i zaljubljenike u „sedmu umjetnost“, a prijaviti film mogu filmski klubovi, skupine autora, studenti i pojedinci.

Reviji možete pristupiti s neograničenim brojem filmskih ostvarenja koja nisu bila prijavljena na drugim državnim revijama i to u okviru kategorija igranog, dokumentarnog, animiranog i eksperimentalnog filma.

Prijaviti se može online, na službenim stranicama Hrvatskog filmskog saveza, do 10. listopada. Nakon tog datuma, ocjenjivački sud će odlučiti koji će radovi biti prikazani u Varaždinu i objaviti popis na www.hfs.hr.

Revija je jedna od najstarijih smotri neprofesionalnog filma, nacionalnog karaktera, koja osim recentne produkcije, obuhvaća autorske retrospektive, programe autora koji su nagrađivani na prethodnim revijama, programe inozemnih autora i filmske tribine.

Održava se pod pokroviteljstvom Hrvatskog audiovizualnog centra, Hrvatske zajednice tehničke kulture i Grada Varaždina.

Komentari