sutra u hnk

Revija zborova Sveučilišta u Zagrebu po prvi puta održat će se u Varaždinu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 24.05.2018. 15:06

Zadnja izmjena: 24.05.2018. 15:06

Foto: unizg.hr/ilustracija

Sutra će se u 19 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu održati 1. Revija zborova Sveučilišta u Zagrebu. Na ovom događaju nastupit će izabrani pjevački zborovi Sveučilišta u Zagrebu, koji će po prvi puta organizirano nastupati izvan sjedišta Sveučilišta, i to u Varaždinu.

Na Sveučilištu u Zagrebu trenutno djeluje 20- tak glazbenih sastava, uglavnom pjevačkih zborova, ali ima i nekoliko klapa i instrumentalnih ansambala. Najvažniji događaj u okviru programa Universitas cantat je Smotra pjevačkih zborova Sveučilišta u Zagrebu (Festa choralis) koja se tradicionalno održava u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu, a na kojoj od svog osnutka nastupa i Akademski pjevački zbor FOI-ja.

Na inicijativu Fakulteta organizacije i informatike, a uz podršku Sveučilišta, ove godine će po prvi puta dio glazbene sile Sveučilišta u Zagrebu biti predstavljen u Varaždinu, u kojem također djeluju fakulteti koji su sastavnice Sveučilišta u Zagrebu.

Na 1. reviji zborova Sveučilišta u Zagrebu, koja će biti održana 25. svibnja 2018. u HNK Varaždin nastupit će pet akademskih zborova:

  •  Akademski pjevački zbor Fakulteta organizacije i informatike
  • Akademski zbor i orkestar Veterinarskog fakulteta “Ab ovo”
  • Zbor “Z(u)bor” Stomatološkog fakulteta
  • Pjevački zbor Prirodoslovno-matematičkog fakulteta “Cantus naturae“
  • Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva

Posebni gosti revije bit će i Mješoviti pjevački zbor Varaždinskog obrtničkog glazbenog društva. Organizatori revije su Sveučilište u Zagrebu (program Universitas cantat) i Fakultet organizacije i informatike Varaždin.

Pokrovitelji revije su prof. dr. sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu i prof. dr. sc. Neven Vrček, dekan Fakulteta organizacije i informatike. Organizaciju revije poduprli su i Studentski centar Varaždin, Koncertni ured Varaždin i Grad Varaždin.

Komentari