mali princ postaje mala princeza

Pogledajte premijerno predstavu "Mala princeza" po motivima romana Antoinea de Saint Exuperyja

Objavljeno: 13.10.2016. 11:11

Zadnja izmjena: 13.10.2016. 12:14

Premijera predstave za mlade „Mala princeza“ po motivima romana „Mali princ“ Antoinea de Saint Exuperyja, održat će se u subotu, 15. listopada, u varaždinskom HNK na Sceni Zvonimira Rogoza u 19 sati.

Režiju ove predstave potpisuje mlada redateljica Julia Klier čiji je dokumentarni film prošle godine u kategoriji studentskog filma osvojio glavnu nagradu na Sarajevo Film Festivalu. Istražujući dijete u sebi, promijenila je Malog princa u Malu princezu. Priča se događa danas i ovdje, a kroz različite likove progovara se o manama i problemima društva.

Mala princeza, pametna i znatiželjna, no životno neiskusna djevojčica s asteroida B 612, zatekla se u velegradu na Zemlji gdje poznaje tinejdžere Zmiju, Lisicu i Bijednog Cvjetića te s njima kreće u avanturu. Na putu susreću Pijanca, Kraljicu, Oholicu i još mnoge odrasle kroz koje uči o apsurdnosti ozbiljnog, pobrkanim vrijednostima i nerazumijevanju.

Predstava je nastala u suradnji s Kazališnim studijom mladih HNK u Varaždinu, Prvom gimnazijom Varaždin, Drugom gimnazijom Varaždin te Akademijom likovnih umjetnosti Zagreb. Tekst i režiju potpisuje Julia Klier, dramaturginja je Emina Omerović, kostimografkinja je Žarka Krpan, a za scenografiju je za zaslužna Eva Vučković. Skladanjem i dizajnom zvuka bavio se Vid Novak Kralj, za koreografiju je zaslužna Davorka Čorko Rodeš, dok su asistenti režije Dražen Krešić i Jelena Jambrošić Barnjak.

U sklopu priprema za predstavu, u varaždinskoj su sinagogi 8. i 9. listopada četiri mlade umjetnice - Elena ŠtrokSara GrubićLaura Sajko i Eva Vučković, studentice na Akademiji likovnih umjetnosti, oslikavale platna koja će se u predstavi koristiti kao elementi scenografije.

Predstavu možete pogledati ove subote i nedjelje, 15. i 16. listopada, u 19 sati na Sceni Zvonimira Rogoza ili 17., 19. i 21. listopada u jutarnjem terminu i podsjetiti se što je to očima nevidljivo. Cijena ulaznice je 30 kuna, a sve informacije o predstavi možete pratiti na istoimenoj Facebook stranici.

Komentari