potvrđen prvi slučaj virusa

Pojavio se prvi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, je li Varaždinska županija spremna?

Objavljeno: 25.02.2020. 12:58

Zadnja izmjena: 25.02.2020. 13:05

Danas je potvrđeno da se u Hrvatskoj pojavio prvi slučaj koronavirusa. Radi se o mlađem pacijentu koji je između 19. i 21. veljače bio u Milanu, i pokazuje blaže znakove bolesti. 

Epidemiju koronavirusa komentirao je i župan Varaždinske županije Radimir Čačić, koji je istaknuo kako je županija spremna - Varaždinska županija je, u odnosu na opasnost od virusa, toliko spremna koliko je spremno naše zdravstvo. Mi smo investirali i pripremili se odmah nakon prvih informacija o virusu. Ako se pojavi kod nas, mi ćemo biti spremni - rekao je župan Čačić.

>>OB Varaždin o koronavirusu: " Nema razloga za paniku, no spremni smo za svaku situaciju''

Podsjetimo, ravnatelj bolnice Nenad Kudelić još je početkom mjeseca istaknuo kako je bolnica spremna - Opća bolnica Varaždin postupa strogo prema napucima Ministarstva zdravstva, a usko surađujemo i s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, te našim županijskim zavodom. – objasnio je tada ravnatelj Kudelić, te dodao kako je OB Varaždin poduzela određene radnje u smislu osiguranja prostora i uvjeta za smještaj takvih potencijalno zaraženih bolesnika, kao i nabavke potrebe zaštitne opreme i sredstava za zaštitu svojih djelatnika.

Komentari