galerija zlatni ajngel

PREPORUKA Posjetite izložbu brutalne stvarnosti zagrebačkog umjetnika Ivice Malčića

Objavljeno: 20.01.2018. 09:53

Zadnja izmjena: 20.01.2018. 10:09

U Galeriji Zlatni ajngel u četvrtak se u 19 sati otvara prva ovogodišnja izložba na kojoj će svoje slikarstvo predstaviti Ivica Maličić, akademski slikar iz Zagreba. Inače, ove godine galerija obilježava okruglih 20 godina rada iza kojih je 168 održanih izložbi.

Umjetnik Ivica Malčić rođen je u Zagrebu 1964.godine gdje je diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti u klasi prof. Miroslava Šuteja. Izlaže uglavnom u Zagrebu, samostalno i skupno, a zamijećen je po konceptu izlaganja koji se bazira na izložbama po 100 slika kao i izlaganja u istoj galeriji svakih deset godina.

Za svoj je rad više puta nagrađivan, a izdavačka kuća Durieux 2007. godine posvetila mu je poseban broj časopisa Fantom slobode s 365 dnevničkih crteža.

Marijan Špoljar, teoretičar umjetnosti koji je i kustos ove izložbe, o autorovu slikarstvu kaže slijedeće: 'Odabirajući događaje iz svakodnevne ponude novinskih naslova Malčić uspostavlja svojevrsnu normu u kojoj su slikovni citati iz svijeta politike, kriminala, sporta i spektakla postavljeni u nehijerarhijski odnos, dajući jednaku važnost svim životnim manifestacijama 'brutalne stvarnosti'.

Izložba ostaje otvorena do 11. veljače.


 

Komentari