predstavljanje u našoj županiji

Promocija knjige „Prelet za Hrvatsku“ u Općini Maruševec

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 25.02.2020. 10:44

Zadnja izmjena: 25.02.2020. 10:48

Promocija “Preleta za Hrvatsku” autora Snježane i Danijela Borovića, održat će se u subotu, 29. veljače 2020. s početkom u 18 sati u dvorani Općine Maruševec, Maruševec 6, uz promocijsku prodaju knjige po cijeni od 120 kuna.

Nakon predstavljanja knjige u Korenici i Ministarstvu obrane u Zagrebu na kojoj su sudjelovali i predstavnici Općine Maruševec, prvo predstavljanje knjige na području Varaždinske županije održat će se upravo u Općini Maruševec. Knjiga govori o legendarnom preletu pilota Danijela Borovića avionom MiG 21 početkom Domovinskog rata iz ondašnje JNA u Hrvatsku.

Pozivaju se svi zainteresirani građani na predstavljanje knjige koja prikazuje vrlo dramatične i uzbudljive događaje koji su prethodili samomu preletu, ali i događaje koji su obilježili njihovu obitelj. Knjiga govori o herojskom pothvatu umirovljenog pukovnika HRZ-a pilota Danijela Borovića koji je 4. veljače 1992. godine iz zrakoplovne baza JNA Željava, unatoč brojnim izazovima, borbenim avionom uspješno sletio u 92. zrakoplovnu bazu Pula i stavio na raspolaganje sebe i prvi nadzvučni borbeni zrakoplov MIG-21bis Republici Hrvatskoj.

Za vrijeme Domovinskoga rata, Danijel Borović sudjelovao je u svim akcijama oslobađanja okupiranoga teritorija Republike Hrvatske. Prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman osobno mu je uručio Red Nikole Šubića Zrinskoga za ratno herojstvo.

Komentari