Dobrovoljno vatrogasno društvo Ludbreg, najstarija aktivna udruga građana na području ludbreške regije, idućeg će vikenda svečano obilježiti 150 godina vlastitog humanog rada.

Četvrta najstarija vatrogasna organizacija u Republici Hrvatskoj najvišu ovogodišnju obljetnicu vatrogastva u zemlji započeti će promocijom prigodne poštanske kuverte i žiga u izdanju Varaždinskog kluba kolekcionara – sekcije Ludbreg. Mala svečanost tim će povodom biti upriličena u ludbreškom poštanskom uredu u petak, 8. studenoga, s početkom u 10 sati.

Središnja svečanost ludbreških vatrogasaca biti će održana u subotu, 9. studenoga, s početkom u 15 sati. Naime, tada kreće mimohod članova Društva i brojnih gostiju ulicama Ludbrega, nakon čega slijedi snimanje zajedničke fotografije u „centru svijeta“ odnosno na ludbreškom glavnom trgu. Svečana skupština Društva započinje u 16 sati u kino dvorani Centra za kulturu i informiranje „Dragutin Novak“. Najvažniji dio ove svečanosti promocija je nove monografije DVD-a Ludbreg, autora Stjepana Kovačeka, u kojoj je na 300-njak stranica predstavljena bogata povijest vatrogastva na području grada Ludbrega. Uz monografiju, promoviran će biti i članak o DVD-u Ludbreg istog autora, objavljen u ovogodišnjem izdanju interdisciplinarnog časopisa Podravski zbornik, kao i polusatni dokumentarni film o ludbreškom dobrovoljnom vatrogasnom društvu. Zaslužnim članovima Društva i njegovim dobročiniteljima biti će uručena prigodna priznanja, program završava domjenkom za sve sudionike ove vrlo značajne proslave.

 

Komentari

06.11.2019. 12:52h Zadnja izmjena: 06.11.2019. 12:55