i ove godine nešto novo

PROVJERILI SMO Evo kakva je ugostiteljska ponuda na Adventu u Varaždinu

Početkom Adventa u gradu su se na četiri lokacije pojavili brojni štandovi. Oni koji su prošetali gradom sigurno nisu mogli odoljeti bar jednom kuhanom vinu, kobasicama u pecivu ili pak fritulama.
Objavljeno: 06.12.2019. 09:57

Zadnja izmjena: 06.12.2019. 10:00

Foto: Dario Jurčević

Početkom Adventa u gradu su se na četiri lokacije pojavili brojni štandovi. Oni koji su prošetali gradom sigurno nisu mogli odoljeti bar jednom kuhanom vinu, kobasicama u pecivu ili pak fritulama.

Mi smo prošetali gradom i provjerili što sve nude ovogodišnji ugostitelji. Cijene na štandovima su uglavnom slične ili pak iste, pa ćete tako najpopularnije adventsko piće - kuhano vino, platiti 12 ili pak 13 kuna, ovisno o štandu. Sličnu cijenu ima i rum punch, dok je gemišt skoro jedanput jefitiniji pa se njegova cijena kreće oko 7 kuna dok je čaj 10 kuna.

Što se tiče ponude hrane - nema čega nema. U Ledenoj čaroliji kod Starog grada tako možete pronaći hot dog kobasice za koje ćete, ovisno o dodacima, trebati izdvojiti između 20 i 24 kune. Tu su i pileća krilca za 38 kuna i pileći fritesi za 20 kuna. Osim toga, u Ledenoj čaroliji nude se i pljeskavice, čevapi ili pak hot dog od divljači.

Najbogatija ugostiteljska ponuda i ove je godine na Korzu gdje se skoro kod svake adventske kučiće može nešto pojesti i popiti. Tako ćete primjerice, za hot dog morati izdvojiti 15 kuna, za bacon burger 35 kuna, a ako ćete jesti buncek s hrenom u hambi pecivu morati ćete izdvojiti 30 kuna. Novost ove godine jest i ponuda nepalske hrane pa tako možete naći prave klasike kao što je chicken tikka masala za 35 kuna, odlične samose za 15 kuna, a ako ste obožavatelj slatkog tu je mango lassi za 15 kuna.

Od hrane tu je još i sarma to go za 25 kuna, zagorska hladetina za 15 kuna, pečeni kesteni za 20 kuna, a neizostavne su i fritule koje možete kupiti za 20 kuna te germknedle za 15 kuna.

Komentari