kakvo je stanje na prometnicama...

Sjednica Savjeta za sigurnost prometa: ''Postoje kamere i kazne, ali to ćemo morati pooštriti''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 27.06.2018. 09:37

Zadnja izmjena: 27.06.2018. 13:46

Danas je u prostorijama Varaždinske županije održana 2.sjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije na kojoj se između ostalog podnijelo izvješće o stanju sigurnosti prometa na cestama Varaždinske županije za 2018. godinu, ali raspravljalo o problematičnim cestama u našoj županiji.

Prema riječima predsjednika Savjeta, Zvonimira Sabatija, posebno je problematična cesta od Dubrave Križovljanske prema Varaždinu i Koprivnici gdje se ne poštuju brzine ograničenja i upravo bi traženje rješenja za taj problem trebao biti glavni cilj Savjeta.

- Kad dođemo u Austriju, svi se vozimo po ograničenju, a kod nas toga nema. Postoje i kamere, kažnjava se al očito ćemo to malo morati pooštriti - rekao je Sabati i dodao kako su dobili primjedbe i inicijative građana koji su željeli upozoriti na sigurnost prometa.

Voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa PU varaždinske Danijel Posavec rekao je kako nisu zadovoljni stanjem sigurnosti na prometnicama Varaždinske županije u prvih pet mjeseci ove godine.

- Ponajviše jer imamo pet smrtno stradalih osoba u prometu, odnosno dvije osobe više nego u istom razdoblju prošle godine - ukazao je tijekom današnje sjednice Savjeta.

U prvih pet mjeseci 2018. evidentirano je 487 nesreća što predstavlja porast od 10 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Od spomenutog broja nesreća, 127 bilo je s ozlijeđenim osobama, a preostalih 355 s materijalnom štetom.

Sjednici Savjeta između ostalih prisustvovali su predstavnici  Hrvatskih cesta PJ Varaždin, Županijske uprave za ceste Varaždin, Hrvatskih autocesta i Hitne medicinske službe. 

 

 

 

Komentari