Park kreative

Špancirfest pripremio čak 15 kreativnih radionica i 10 dječjih predstava - uključi se!

Objavljeno: 17.08.2016. 14:32

Zadnja izmjena: 17.08.2016. 14:33

Foto: Špancirfest

Jedno od najposjećenijih odredišta tijekom Špancirfesta jest i Park kreative, jedinstveno mjesto na kojem se kreativnosti uče oni najmanji, pa čak i djeca ispod jedne godine starosti.

Osim za djecu, Park kreative, koji će i ove godine biti u Habdelićevoj ulici, atraktivan je i za roditelje jer se kroz kreativnost, ples, igru i umjetnost uče novim načinima komunikacije i povezuju s djecom.

Program je i ove godine osmislila i producirala kreativna ekipa iz VRUM kolektiva i nacionalne Kliker platforme posvećene razvoju mlade publike, a sastoji se od kreativnih radionica, koncerata i predstava. Radionice će održavati mladi profesionalni umjetnici, a za brojne od njih potrebne su i prijave.

Snimanje videospota

Izuzetno atraktivna bit će radionica multimedije, koja će trajati svih deset dana, a vodit će je Iva Korenčić, video- i filmska umjetnica te koreografkinja i plesna pedagoginja. Radionica je predviđena za djecu stariju od 8 godina, a broj sudionika ograničen je na deset. Više informacija i prijave – ovdje.

Prvog vikenda (20 i 21. kolovoza) traje i radionica Otvori glas na kojoj se uče različite tehnike „puštanja“ glasa, ne bi li se pripremili za učenje pjesama. Uči se i o različitim tipovima grupnog pjevanja, a spremat će se i kratki javni nastup u samoorganiziranom zboru i snimanje videospota u suradnji s radionicom Multimedije. Radionica je namijenjena svima koji vole ili bi voljeli pjevati, od, kako kažu organizatori, „7 do 77 godina bez obzira na prethodno iskustvo“.

Prijave su potrebne i za već tradicionalnu interaktivnu predstavu Baja Buf, koju provodi VRUM kolektiv. Baja Buf će i ove godine biti podijeljen na Baja Buf Extended, koji će trajati od 22. do 25. kolovoza i Baja Buf za bebe i njihove roditelje, koji će se održavati od 25. do 28. kolovoza. Prijave su potrebne, a broj polaznika je ograničen. Baja Buf Extended jest za one starije od 4 godine, a Baja Buf za bebe od 10 mjeseci do 2 godine starosti.

Čak 15 kreativnih radionica

Po prvi puta ove godine održat će se i radionica ContaKids (27. i 28. kolovoza), koju vodi Ana Kreitmeyer, plesačica i koreografkinja te cerfificirana voditeljica programa ContaKids. Radi se o metodi koja koristi fizički kontakt kroz pokret i igru kako bi se produbljivala komunikacija između djeteta i roditelja, a namijenjena je za sve starije od 2 godine i njihove odrasle pratitelje, koji u radionici aktivno sudjeluju.

U drugom vikendu Špancifesta održat će se i Groove kollektiv, radionica i koncert. Radi se o udaraljaško-bubnjarskoj radionici, a u izvedbenom dijelu postupno i svaki član publike postaje i glazbenik. Ova radionica pogodna je za djecu od 9 do 14 godina, a vodi je Jo Zanders, belgijski perkusionist i izrađivač instrumenata, koji je varaždinskoj publici već dobro poznat i kao voditelj grupa LOKOMOTIV, Velotronix i Alackadaisical.

Osim individualnih prijava, otvorene su i posebne prijave za organizirane posjete vrtića, a broj mjesta je ograničen, stoga organizatori pozivaju sve da se što brže prijave.

Sveukupno će se održati tijekom Špancirfesta čak 15 kreativnih radionica, a usto i deset dječjih predstava, koncerata i izvedbenik programa.

Cjelokupni pregled Parka kreative pogledajte ovdje.

Komentari