Viteški red svetog Nikole s partnerima organizira, već sedmu godinu za redom, Srednjovjekovni viteški turnir "Anđeoska strijela" koji će ove godine po prvi puta trajati 3 dana, od 24.-26. svibnja. Ovog puta pripremili su za posjetitelje još bogatiji program nego dosadašnjih godina.

Možete očekivati bogat srednjovjekovni sajam i zahtjevan srednjovjekovni streličarski turnir. Ove godine po prvi puta održat će se borbe oklopljenih vitezova u kojima će se podjednako natjecati i žene i muškarci u kompletnim srednjovjekovnim oklopima. Varaždin će prvi puta svjedočiti frcanju iskri mačeva u realnoj borbi – bohurtu. Kruna događanja je stvarna povijesna bitka iz 1446. godine – sukobit će se, kao i davne 1446. Jan Vitovec koji će braniti grad u ime obitelji Celjskih i Janko Hunjadi koji će predvoditi mađarsku vojsku u bitci za Varaždin.

Varaždinski vitezovi pozivaju vas da dođete na svečano otvorenje u petak u 18:00 sati, gdje ćete se moći okušati u streličarstvu i nasmijati se do suza uz komično scenski prikaz "Traži se vitez hrabri".

Subota je glavni dan događanja i sve turnirske borbe počinju u podne. Bitka za Varaždin počinje u 19:00 sati. U nedjelju možete svjedočiti viteženju i uvjeriti se da nije lako postati vitez, a bit će otvorene i radionice iz streličarstva i mačevanja.

 

Komentari

15.05.2019. 12:52h Zadnja izmjena: 15.05.2019. 12:56