'moj život govori mnoge jezike'

SRIJEDA U MUZEJU Predavanje jedinstvene Zdenke Weber - ugledne muzikologinje i diplomatkinje

Objavljeno: 29.01.2017. 20:13

Zadnja izmjena: 29.01.2017. 20:14

Foto: Grad Varaždin

U sklopu 'Srijede u muzeju', ovog tjedna će se, u 19 sati u Palači Herzer, predstaviti Zdenka Weber, rođena Varaždinka, a ugledna muzikologinja i diplomatkinja.

 Iz Gradskog muzeja Varaždin najavljuju kako je Zdenka Weber pripremila izlaganje 'Moj život govori mnoge jezike' u kojem će govoriti o svom profesionalnom putu, o glazbenom životu u gradovima u kojima je studirala, živjela i radila, te o svom diplomatskom poslu.

Bogat i raznovrstan profesionalni put dr. sc. Zdenke Weber rezultirao je brojnim studijskim i radnim boravcima u inozemstvu, u Parizu, Berlinu, Tokiju, Beču te u mnogim drugim europskim i izvaneuropskim državama, kao i s više od 3.500 objavljenih glazbeno-publicističkih, znanstvenih i diplomatskih tekstova. 

Dr. sc. Zdenka Weber dobitnica je niza nagrada i priznanja, francuska je Vitezica umjetnosti i kulture, dobitnica nagrade Grada Varaždina i Varaždinske županije, a kao rođena Varaždinka trajno je vezana uz svoj rodni grad, čije je kulturne vrednote također promicala u sredinama u kojima je radila.  

Komentari