od petka

Treći Gospodarski sajam u Varaždinu počinje u petak - evo što vas očekuje

Objavljeno: 10.10.2016. 14:02

Zadnja izmjena: 10.10.2016. 14:12

Foto: Sonja Ognjenović

Gospodarski sajam se po treći put održava u Varaždinu, a otvorit će se u petak, 14 listopada u 12 sati u Sportskoj dvorani u Graberju. Trajat će dva dana, a ulaz za posjetitelje je besplatan. 

Grad Varaždin je jedan od suorganizatora, a na današnjoj konferenciji u Gradskoj vijećnici govorio je Nenad Kumrić, u ime organizatora.

- Sajam je namijenjen širem krugu poslovnih subjekata iz ove regije, a cilj sajma je da bude kvalitetna potpora regionalnoj proizvodnji, kasnije i međunarodnoj razmjeni i kao mjesto susreta gospodarstvenika - objasnio je.

Očekuje se oko 80 izlagača, a osim gradova to su: turističke agencije, razvojne agencije, tvrtke, obrti, OPG-ovi, udruge, poslovne zone, trgovci, proizvođači, dizajneri, inovatori, škole, banke, domaće radinosti, ugostitelji...

- Drago mi je da se taj sajam održao, ovo je treća godina za redom. U Varaždinu imamo ljude koji znaju organizirati sajmove, a Grad i Županija sudjeluju financijski koliko to mogu - kazao je gradonačelnik Habuš.

Osim sajamske izložbe i prezentacije, održat će se susreti poduzetnika, gospodarstvenika i obrtnika te stručni skupovi i panel rasprave.

Program za petak, 14. listopada

  • 12.00 - Otvorenje
  • 12.30 - Goran Habuš predstavit će okupljenima mjere poticanja razvoja gospodarstva na području grada Varaždina
  • 12.50 - o fondovima Europske unije govori Miljenko Ernoić iz Razvojne agencije Sjever, nakon toga projekt Tehnološki park 2 predstavlja direktor te tvrtke Josip Borak
  • 13.40 - Zoran Posavec iz Društva inovatora Varaždinske županije govorit će o putu od ideje do proizvoda, nakon čega slijedi gospodarski forum pod nazivom 'Treća godina u Europskoj uniji'.
  • 15.20 - Krizno komuniciranje
  • 15.40 - Kako povećati prodajne rezultate
  • 16.00 - Sajamska promocija uređajs za dezinfekciju prostora

Osim toga, govorit će se o sljubljivanju vina i hrane, proizvodnji egzotičnog voća i povrća, a bit će organizirane i razne radionice.

 

Komentari