gastro ponuda

Street food na Španciru - tradicionalna jela u modernom izdanju

Objavljeno: 17.08.2017. 16:52

Zadnja izmjena: 17.08.2017. 16:52

Kraljevska zona Špancirfesta ove je godine priredila pravo kulinarsko iznenađenje! Atraktivna lokacija uz zidine Staroga grada koja gotovo nikada ne spava u svom će jedinstvenom ambijentu ugostiti jednog od najvećih domaćih gastro stručnjaka, Renéa Bakalovića.

On je samo za špancirere osmislio posebni meni što će zajedno sa svojim timom pripremati u show cooking formatu svakoga dana, pred očima posjetitelja, kako bi svi zainteresirani mogli naučiti nešto novo o pripremi hrane, ali i pitati profesionalce da im otkriju svoje male kulinarske tajne.

- Ponuditi tradiciju u modernom izdanju najzanimljiviji je gastronomski trend. A pokazati kako street food u našem izdanju nije junk food nego kulinarski doživljaj, poseban je izazov." -  izjavio je Bakalović prilikom predstavljanja svojih originalnih jela koja će se bazirati na malim tankim kvadratnim lepinjama, kratko prepečenim prije serviranja, u kojima će se uživati uz ekstra zaseku, Špancir liptauer, bijelu i crnu tartufatu te ekskluzivnu gastro novost - dalmatinski tartuf.

Kako i dolikuje, Kraljevska zona ponudit će i najbolje street food delicije vodećih domaćih kulinarskih radionica kao što su Bistro 75, Green Point i Catering Kvatrić, dok će međunarodne boje žestoko braniti sve popularnija veneculeanska arepa te simpatični Tutač s nizozemskim mini palačinkama poffertjes. Žeđ će gasiti Carlsberg pivnica s 15 vrsti piva te vina svih hrvatskih regija. Tijekom 10 dana na ovoj će se, možda i najljepšoj varaždinskoj pozornici, održati 93 programa koji će se, zahvaljujući sinergiji svih pet osjetila, pobrinuti da kraljevski tretman svakom posjetitelju ostane u neizbrisivom sjećanju. Kraljevska zona otvorena je svakog dana od 10 sati ujutro do 2 sata iza ponoći te petkom i subotom do čak 4 sata.

Komentari