u 10 sati

Sutra će se na placu poljoprivrednicima uručiti certifikat 'Proizvodi hrvatskog seljaka'

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 07.05.2021. 08:43

Zadnja izmjena: 07.05.2021. 08:56

Gradska tržnica Varaždin i Udruga hrvatskih tržnica i ove su godine u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i Varaždinskom županijom provele certificiranje domaćih proizvođača hrane.

Dodjela certifikata 'Proizvodi hrvatskog seljaka' bit će upriličena na varaždinskome placu sutra u 10.00 sati. Svečanoj dodjeli prisustvovat će varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, te direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar.

Certifikate „Proizvodi hrvatskog seljaka“ ove će godine ponovno primiti više od šezdeset poljoprivrednika iz Varaždina i okolice, prodavača na varaždinskom placu, čime Gradska tržnica potvrđuje status certificirane seljačke tržnice već šesnaestu godinu zaredom.

Projekt certificiranja varaždinska Gradska tržnica provodi od 2006. godine, u suradnji s Udrugom hrvatskih tržnica, te lokalnom i regionalnom upravom. Certifikati su jamstvo prodaje vlastitih proizvoda, uzgojenih i proizvedenih na domaćem tlu. Kupujući 'Proizvode hrvatskog seljaka' izravno od proizvođača, posjetitelji tržnice kupuju zdravo i lokalno, te ujedno potiču razvoj malih obiteljskih gospodarstava i domaće poljoprivrede.

Komentari