sport od malih nogu

Sutra počinje 16. Olimpijski festival dječjih vrtića pod nazivom "I ja ću biti olimpijac"

Objavljeno: 11.05.2017. 19:00

Zadnja izmjena: 11.05.2017. 19:03

Foto: Arhiva

Sutra će započeti 16. Olimpijski festival dječjih vrtića pod nazivom "I ja ću biti olimpijac" koji će se održavati sve do slijedećeg četvrtka. Vrtićki mališani takmičiti će se u različitim sportskim aktivnostima i disciplinama.

U organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, u četiri dana narednog tjedna biti će plivanja, tenisa, vožnje biciklima, i brojnih drugih aktivnosti. Festival će započeti u 10 sati likovnom radionicom u sportskoj dvorani u Graberju. Finalnim danom na stadionu "Sloboda" mališani iz vrtića natjecati će se u atletskim disciplinama i nogometu, a za samo finale očekuje se 550 malih natjecatelja.

Najvažnija poruka i svrha Festivala, jest taj da se djeci u najranijoj dobi, na njima razumljiv i blizak način kroz igru približe olimpijske vrijednosti - uvažavanje, izvrsnost i prijateljstvo. HOO ovim festivalom želi dati svoj doprinos odgajanju djece putem sporta i poticanju harmoničnog razvoja intelektualnih, psihičkih i fizičkih vrlina djeteta. - stoji u priopćenju Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina.

 

 

Komentari