Od 19. do 28. kolovoza

Sutra počinje najpoznatiji ulični festival – Špancirfest, očekujte odličnu glazbu, kreativnost i umjetnost

Objavljeno: 18.08.2016. 11:47

Foto: Špancirfest

Samo jedan dan ostao je do službenog početka najpoznatijeg uličnog festivala na našim prostorima – Špancirfesta. Vrhunska glazba, kreativci svih uzrasta i umjetničko ozračje vladat će svakim kutkom Varaždina od 19. do 28. kolovoza.

Raznovrsni  cjelodnevni program odvijat će se na ulicama baroknog grada, dok je večer rezervirana za predstave i koncerte poznatih glazbenika. Manu Chao i La Ventura, Dub Fx, TBF, Frajle, Hladno pivo, Tony Cetinski, Laibach, Pips Chips & Videoclips, Matija Dedić, Tedi Spalato, Lea Dekleva i Zoran Predin, Esma Redžepova, Urban & 4, Zvonko Bogdan, Perpetuum Jazzile, Neno Belan i Fiumens Mediteran Orchestra, Rambo Amadeus te brojni drugi izvođači ljubitelje vrhunske glazbe povest će vas na putovanje kroz razne žanrove na tri velike i dvije manje festivalske pozornice.

Jedna od njih nalazi se i u novoj, Kraljevskoj zoni Špancirfesta, gdje će nastupiti odabrano društvo od 11 najpopularnijih hrvatskih bendova i izvođača – Zabranjeno pušenje, Neki novi klinci, Leteći odred, Teška industrija, Opća opasnost, Picksiebneri, Atomsko sklonište, Elemental, Gustafi, Kawasaki 3P te Žigo i bandisti.

U sklopu Kraljevske zone Špancirfesta, u najvećoj hladovini, održavat će se i Street food festival, a posjetitelji će moći isprobati specijalitete nekih od najboljih hrvatskih restorana te uživati u Cocktail baru, pivnici s velikim izborom piva te Whiskey baru. Svaki dan od 14 sati održavat će se i show popularnih barbera iz Polyboy barber shopa, a u Dirty Old Shopu moći će se nabaviti ploče i majice popularnih bendova.

Kreativnica i ove godine predstavlja najbolje hrvatske dizajnere iz različitih područja, koji se mogu pohvaliti vrhunskom kvalitetom, originalnošću i inovativnošću predstavljenih projekata ili proizvoda. Kroz neformalni ambijent izlaganja na ulici, kao i kroz popratne programe, u Uskoj ulici stvara se ugodna i dinamična radiona na otvorenom, a dobrodošli su posjetitelji svih generacija. Jedan od ciljeva Kreativnice jest živa razmjena ideja i mišljenja između posjetioca i izlagača kroz prezentaciju njihova načina rada, radionice i slične aktivnosti.

Jedno od najposjećenijih odredišta tijekom festivala je i Park kreative, jedinstveno mjesto na kojem najmlađi mogu pokazati svoju kreativnost kroz ples, igru i umjetnost u nizu interaktivnih i edukativnih programa. Radionica multimedije, Otvori glas i Baja Buf samo su neke na koje se mališani i njihovi roditelji mogu prijaviti. Osim za djecu, Špancirfest donosi i radionice za odrasle u kojima će naučiti osnove web developmenta, DJ-iranja, scratchanja i dizajna instalacija u prostoru.

Kulturno-zabavni ulični program Špancirfesta besplatan je za sve posjetitelje, dok je za koncerte potrebno kupiti ulaznicu. Sedmodnevne ulaznice za Pan pozornicu mogu se kupiti za 350 kuna, a cijene dnevnih ulaznica kreću se od 70 kuna do 175 kuna. Cijena ulaznice za šest dana glazbenih programa na Croatia osiguranje pozornici je 250 kuna, dok se cijene dnevnih ulaznica kreću od 70 do 120 kuna. Programi na pozornici Kapucinski trg besplatni su za posjetitelje.

Prijave na radionice te više informacija o samom programu može se pronaći ovdje, a ulaznice se mogu kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima, na Eventimovoj mrežnoj stranici i na stranici festivala Špancirfest.

 

Komentari