program sveučilišta sjever

TJEDAN SVEMIRA Večeras u 18 sati poznati novinar drži predavanje o Računalima svjetskih letjelica

Objavljeno: 05.10.2017. 14:16

Zadnja izmjena: 05.10.2017. 14:17

Sveučilište Sjever od jučer pa do 10. listopada održava Svjetski tjedan Svemira. Večeras u 18 je na programu predavanje o računalima svjetskih letjelica, koje će držati poznati novinar Goran Vojković.

Kroz zanimljivo predavanje Goran Vojković će prisutnima objasniti kako svemirske letjelice godinama funkcioniraju u krajnje nepovoljnom okruženju, kako komuniciraju sa Zemljom, te fotografiraju i obavljaju svoja druga istraživanja. Široj javnosti poznat prije svega kao kolumnist portala Index.hr, Goran Vojković je doktor pomorskog i općeprometnog prava, ali se dugi niz godina bavi računalima i radioamaterizmom.

- Računala su mi ostala hobby od srednje (elektroničar za računala), kao i radiamaterizam (operator A razreda). - objasnio je za naš portal Vojković. On je svoje istraživanje na ovu započeo još prije pet godina u časopisu specijaliziranom za informatiku. U svakom slučaju, pred nama je jedno istinski zanimljivo i stručno predavanje koje će zasigurno zainteresirati sve istinske ljubitelje svemirskih tehnologija. Predavanje s početkom u 18 sati održat će se u Sveučilišnom centru Varaždin (104. brigade 3) u predavaonici UNIN2-101. Svi su, naravno, dobrodošli.

 

 

 

Komentari